facebook logotwitter-logo

Pers

Persbericht 2016

Taart en Trends 2016: 10e editie in Jaarbeurs Utrecht

Taart en Trends is al 10 jaar dé beurs voor iedereen die een passie voor bakken heeft. Of het nu zoet of hartig is… taarten, cupcakes en koekjes of broden, foccacia’s en pizza’s. Maar ook als het om zelf chocolade bonbons maken gaat of het zelf maken van zoete lekkernijen zoals macarons, fudge of nougat…. Taart en Trends is het event waar al deze interesses samen komen.

De trend van de toegenomen interesse in het bakken of maken van deze producten, is te herleiden naar diverse doelgroep interesses zoals:
• Bewust willen omgaan met eten en daarbij willen weten of de controle willen hebben wat er in een product gaat. Deze doelgroep bakt het liefst met losse ingrediënten of bij voorkeur met biologische ingrediënten.
• De toenemende voedselovergevoeligheden en allergieën. Deze doelgroep zoekt vervangende of aangepaste producten.
• Het creatief en recreatief bezig willen zijn met bakken. Deze doelgroep gaat over het algemeen meer voor gemak, omdat men vaak impulsief aan het bakken slaat.
• Het maken van eetbare suikerkunst of taartprojecten als een vorm van beeldende kunst. Doelgroep met een hoger interesse niveau, vaak ook op wedstrijden gericht.
• Daarnaast worden mensen ook geïnspireerd door de media. Zo zijn er diverse televisieprogramma’s over bakken, maar ook bloggers, vloggers en tijdschriften die mensen inspireren om zelf aan de bak te gaan.

Kortom: Nederland is aan het bakken.

Wat is er te vinden op Taart en Trends? De laatste trends op het gebied van bakken, chocolade, brood, sweettable, suikerbloemen, koekjes en nog veel meer. Bij de diverse stands zijn benodigdheden voor (thuis)bakken, chocoladeverwerking en decoreren met marsepein en fondant te vinden. Dit maakt de beurs interessant voor consument én professional.

Aansprekende technieken leert men tijdens (aanschuif)workshops. Bij het demonstratieplein worden diverse technieken gedemonstreerd. Op het hoofdpodium wordt een programma voor heel bakgraag Nederland gepresenteerd.

Uiteraard nodigt de organisatie iedereen uit om mee te doen met de wedstrijden. Al is het maar om eens te kijken hoe het er voor staat met de vaardigheden. Nieuw is de live bakwedstrijd waarin deelnemers het tijdens de beurs tegen elkaar op kunnen nemen.

Data & openingstijden:
Vrijdag 23 september: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 24 september: 10.00 tot 17.00 uur

Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Kaartverkoop:
Entree voorverkoop: € 10,00 via de voorverkoop adressen en de ticket webshop
(excl. € 0,50 administratiekosten per bestelling)
Aan de kassa van de zaal: € 13,50

Website: www.taartentrends.nl