facebook logotwitter-logo

Workshops

 Terug

Taart en Trends is meer en meer een experience. Zo is een deel van de beursvloer ingericht als workshopgebied. Workshops kunnen gereserveerd worden in de ticket webshop van Taart en Trends. Ter plekke zijn ook nog workshopplekken beschikbaar voor last minute beslissers. Kijk hiervoor tijdens de beursdagen bij onze service desk bij de entree van de beurs om te zien welke workshops nog plekken beschikbaar hebben. Kom het beleven en laat je verrassen!

In de aanloop naar de beurs wordt het aanbod van workshops verder aangevuld.

42

Dit jaar worden workshops verzorgd door: (klik op de naam om direct naar de workshop info te gaan)
 Lieselotte Bolder en Carina Piree, Georgie GodboldChris Vranckx – V.Z.W. Mathi’s Hoop,  The Tasty Caker (Gerrit de Vries), Machteld Vermeer en Nathasja Flapper

Workshop Rendier of Beer Kerst Knuffel en Workshop Boomstam
Door Nathasja Flapper
Workshop beer of rendier kerst knuffel

In twee uur maak je een van deze twee lieve knuffels van fondant. Je werkt op een basis van Rice Krispie Treats en ze zijn ongeveer 12cm hoog. Leer leuke, snelle technieken om in een handomdraai wollige textuur te maken voor bijvoorbeeld knuffels, kersttruien, kleedjes en sjaals te maken. Eenvoudige technieken die door iedereen, eindeloos toepasbaar zijn. Geen ervaring nodig, geschikt voor elk niveau.

Om de knuffels helemaal tot leven te laten komen, krijg je instructies mee voor thuis, zodat je kunt dusten zodra de knuffels uitgehard zijn.

 
Voor deze workshop kun je je online inschrijven op de website http://flappergastedcakes.nl/webshop
Prijs: € 35,00 per persoon

Vrijdag 29/9: 10:15-12:15 Rendier

Zaterdag 30/9: 10:15-12:15 Beer , 13:30-15:30 Rendier

Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.
Aanschuif workshop boomstam

Doorlopend, aanschuiven wanneer er plek is, op vrijdag 29 september vanaf 14:00. Laatste aanschuif om 16:00 (Uiterlijk 16:30). Workshop eindigt 17:00 (uiterlijk 17:15 als er om half 5 nog iemand aanschuiven wil)

Aan de hand van een werkbeschrijving ga je deze boomstam maken op een dummie van 10x10cm, Nathasja is er natuurlijk bij voor begeleiding. Deze workshop duurt gemiddeld 45 minuten.

 

Prijs: € 15,00 per persoon

Vooraf inschrijven is niet mogelijk.

 Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

 Workshop “Romantische vintage koekjes met Royal Icing” 
Door Carina Piree en Lieselotte Bolder
Bij deze workshop gaan we een aantal koekjes met royal icing maken in een romantische stijl. Verschillende technieken komen aan bod en er wordt een uitleg gegeven over de verschillende soorten icing en de recepten.
Aangezien de workshop door en Lieselotte samen wordt gegeven, zal er ruim voldoende tijd en aandacht zijn voor iedere deelnemer.
Voor een doosje om de koekjes in mee te nemen wordt gezorgd.
Vrijdag 29 september:

10.30 – 11.00 uur
11.30 – 12.00 uur
12.30 – 13.00 uur
16.00 – 16.30 uur
17.00 – 17.30 uur

Reserveren: klik hier

Lieselotte Bolder en Carina Piree
Zaterdag 30 september:

10.30 – 11.00 uur
11.30 – 12.00  uur
12.30 – 13.00 uur
16.00 – 16.30 uur

Reserveren: klik hier

Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.
Duur: 30 min.      Prijs: € 12,50 per persoon

Workshop “Vetplantjes van Royal Icing in stolpje”
Door Carina Piree en Lieselotte Bolder
Heb je zin in een wat uitdagendere workshop met Royal Icing? Dan is dit wat voor jou!
Bij deze workshop gaan we vetplantjes maken en een plantenpotje van koekjes. De werkwijze wordt goed uitgelegd en voor gedaan. Daarna kun je zelf aan de slag: eerst oefenen op papier en op een paar mini-cupcakes en daarna op het plantenpotje van koek. Aangezien de workshop door Carina en Lieselotte samen wordt gegeven, zal er ruim voldoende tijd en aandacht zijn voor iedere deelnemer.
Er wordt gezorgd voor een leuk stolpje om je werkstuk in te zetten. Om het stolpje en de oefen-cupcakes mee te nemen is het handig als je een doosje meeneemt.
 
Vrijdag 29 september: 14.00 – 15.30 uur

Zaterdag 30 september: 14.00 – 15.30 uur

Duur: 1½ uur

Prijs: € 30,00 per persoon

Reserveren: klik hier

 
Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

Workshop ‘Sugar Wobbly Penguin’
Door Georgie Godbold
Georgie Godbold komt weer naar Taart en Trends en neemt haar Wobbly’s mee.

Tijdens deze workshop leer je hoe je 1 van deze schattige pinguïns kan maken. Je kan tijdens de workshop zelf de kleur uitkiezen die je voor pinguïn wil gebruiken.
Neem een doosje mee om je pinguïn veilig mee naar huis te nemen.

De workshopgever spreekt alleen Engels.

 

Zaterdag 30 september: 13.30 – 15.00 uur

Duur: 1½ uur

Prijs: € 15,00 per persoon

Reserveren: klik hier

Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

Workshop ‘Sugar Wobbly Reindeer’
Door Georgie Godbold
Georgie Godbold komt weer naar Taart en Trends en neemt haar Wobbly’s mee.

Tijdens deze workshop leert Georgie je hoe je dit schattig rendier kan maken. Je kan hem op je kerst-taart zetten of op een slee (deze is niet inbegrepen)

Neem een doosje mee om je rendier veilig mee naar huis te nemen.

De workshopgever spreekt alleen Engels.

Vrijdag 29 september: 13.30 – 15.00 uur

Duur: 1½ uur

Prijs: € 15,00 per persoon

Reserveren: klik hier

 
Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

Workshops Cupcakes decoreren en Sierlijke Koekjes door Chris Vranckx – V.Z.W. Mathi’s Hoop
Docent: Chris Vranckx

Nederlands gesproken

Steun VZW Mathi’s Hoop en leer hoe je een cupcake met baby maakt.

Duur: 45 minuten    Prijs: € 12,50 per persoon

Steun VZW Mathi’s Hoop en leer hoe je zo’n chique cupcake maakt.

Duur: 45 minuten    Prijs: € 12,50 per persoon

Steun VZW Mathi’s Hoop en leer hoe je 2 van zulke mooie koekjes kan maken.

Duur: 45 minuten    Prijs: € 12,50 per persoon

Vrijdag

  • 10.15 – 11.00 cupcakes baby
  • 11.15 – 12.00 cupcakes chique
  • 12.45 – 13.30 cupcakes baby
  • 13.45 – 14.30 cupcakes chique
  • 14.45 – 15.35 koekjes
  • 15.45 – 16.30 koekjes
  • 16.45 – 17.30 koekjes
Zaterdag

  • 10.15 – 11.00 cupcakes chique
  • 11.15 – 12.00 cupcakes baby
  • 12.45 – 13.30 cupcakes chique
  • 13.45 – 14.30 koekjes
  • 14.45 – 15.35 koekjes
  • 15.45 – 16.30 koekjes
 Reserveren: klik hier Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

Workshop Royal Icing door The Tasty Caker
Door Gerrit de Vries
Kom ook naar de workshop Royal Icing door the Tasty Caker.

In deze workshop leer je basis beginselen voor het werken met Royal Icing.Tijdens de workshop krijg je uitleg over de verschillende soorten icing. Het kleuren van icing en vele andere tips. Om een zo mooi mogelijk eind resultaat te krijgen werken we eerst op een oefenblad. Daarbij leer je basis vormen zoals een stip, een druppel, rechte lijnen en gebogen lijnen. Daarna kun je de technieken aanbrengen op board met daarin een vooraf aangebracht patroon. En ga je met een leuk aandenken naar huis.

 

Vrijdag 29 september: 15.15 – 16.30 uur

Zaterdag 30 september: 15.15 – 16.30 uur

Duur: 1 uur

Prijs: € 17,50 per persoon

Reserveren: klik hier

 
 Deze workshop wordt gesponsord door  Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

 Basis workshop boetseren: Eenhoorn door Machteld Vermeer
Een basis workshop boetseren, het maken van een eenhoorn.

Tijdens deze workshop leer je hoe je een eenvoudige figuur zoals deze eenhoorn kunt boetseren.

Verschillende technieken komen aan bod, en de werkbeschrijving krijg je mee naar huis zodat je hem thuis ook nog eens makkelijk na kunt maken.

De eenhoorn gaat op een plateau, en in een doosje mee naar huis.

Workshop duurt +/- 45 min.

Vrijdag 29 sept. :

12.00 uur – 12.45 uur

 

Zaterdag 30 sept.:

12.00 uur – 12.45 uur

15.00 uur – 15.45 uur

Reserveren: klik hier

Duur: 45 min.      Prijs: € 12,50 per persoon  Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

Workshop modelleren: Strik
Door Machteld Vermeer
Met deze strik krijgen veel taarten een extra feestelijk tintje.

Naast het maken van de strik worden er een aantal kleine versieringen gemaakt, welke geheel met de hand worden gemodelleerd, kleine en grote rolroosjes, strikjes, blaadjes etc.

In de workshop komen allerlei technieken aan bod die je zelf kunt toepassen met het maken van een taart.

De versieringen gaan op een plateau, en in een doosje mee naar huis.

 
Duur: 45 min.

Prijs: € 12,50 per persoon

 

Vrijdag 29 september:

10.30 uur – 11.15 uur

13.30 uur – 14.15 uur

Reserveren: klik hier

 
Zaterdag 30 september:

10.30 uur – 11.15 uur

13.30 uur – 14.15 uur

Reserveren: klik hier

Let op: Naast uw deelname aan deze sessie heeft u nog een entreeticket nodig voor toegang tot de beurs. U kunt uw entreeticket bestellen in onze webwinkel bij Entreetickets.

Workshops bloemen door Catalina Anghel
! Helaas zijn de workshops door Catalina Anghel wegens omstandigheden geannuleerd
Catalina Anghel komt op 29 en 30 september naar Taart en Trends en verzorgt vlak bij de stand van Sweetatelier dagelijks enkele bloemenworkshops.

Haar naam is Catalina Anghel, zij is taart decorateur en international taart artist, vooral in suikerbloemen. Zij werkt met gumpaste Sweetkolor. Catalina is lid van ”Asociación Nacional de Profesionales de la Repostería
Creativa Española” en werkt onder de naam van Catalina Anghel Azúcar´arte.
Catalina geeft masterclasses in Spanje en international hierbij enkele landen die zij heeft bezocht (Alle delen van Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Roemenie, Hong Kong Dubai, Chile en in september Nederland.
Catalina heeft een eigen methode ontworpen in de laatste drie Jaren en maakt suikerbloemen zonder uitstekers en veiners.

 

! Helaas zijn de workshops door Catalina Anghel wegens omstandigheden geannuleerd

Workshop met Catalina Anghel. Lilac bloem op 29 september 10:30 uur. In deze workshop ga je leren een lilac bloem van gumpaste maken alle materialen zijn aanwezig.

! Helaas zijn de workshops door Catalina Anghel wegens omstandigheden geannuleerd

29 september: Parrot Tulp door Catalina Anghel

In deze workshop leer je een Parrot Tulp maken.

Je maakt een bloem van Gumpaste en alle materialen zijn inclusief.

 

! Helaas zijn de workshops door Catalina Anghel wegens omstandigheden geannuleerd

30 september 10.30 uur: Hortensia bloem

Tijdens deze workshop op Taart & trend maakt je een

Hortensia bloem van Gumpaste Met Catalina Anghel.

! Helaas zijn de workshops door Catalina Anghel wegens omstandigheden geannuleerd

30 september 14.00 uur: Orchidee

Je maakt met Catalina Anghel een Orchidee van gumpaste tijdens de 2 uur workshop kan uitlopen tot 2.5 uur.

 

Voor vragen ga naar de website van Sweetatelier: klik hier